keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Kuka ja mitä??

Taustaa siitä, miksi aloitin blogin

Olen Vuokko Liimatta, asun Kuhmoisissa ja olen töissä puutarha-alan ammattiopettajana Jämsän ammattiopistossa. Työn ohella jaksan vielä innostua kasveista ja niitä olen pihapiiriini keräillyt vuosien saatossa melko paljon. Harrastan myös rekikoiria. Tarhassa asustaa tällä hetkellä 16 siperianhuskyä sekä seurakoirana pieni mittelspitz-rotuinen Peppi.

Osa huskyista
Kotini Kuhmoisissa
Elämä on siis kaikin puolin mallillaan…. vai onko sittenkään? Työelämä on muutoksessa kaikilla aloilla, eikä vähiten koulumaailmassa. Työpaikkani on jo kolmannella omistajalla tänä aikana ja opetussuunnitelmat ovat muuttuneet niin monta kertaa, etten enää pysy laskuissa. Kaikista näistä muutoksista on selvitty ja yhteishenki työkavereiden kesken on ollut loistava.


Toissasyksynä työpaineet alkoivat vaikuttaa jo arjen jaksamiseen ja yöunet olivat katkonaiset. Yritin hoitaa työni hyvin ja vielä sen lisäksi hoitaa ja treenata koirat. Myös koti ja piha vaativat oman aikansa. Eräänä sunnuntai-iltapäivänä rytmihäiriöt säikäyttivät ja oli aika hidastaa tahtia. Vielä kun työterveyslääkärissä sain selkeän työstressin oireisiin vain kolme purkkia lääkkeitä, oli tosiaan pistettävä asioita tärkeysjärjestykseen.


Elokuun alussa tulee 20 palvelusvuotta täyteen nykyisessä työpaikassa. Työpaikassa, joka on suurimman muutoksen edessä kuin koskaan tänä aikana. Pakkasin vuosien työurani kolmeen muuttolaatikkoon, jotka viedään pian uuteen toimipaikkaan. Tulen kaipaamaan Auvilan puistoa, kasvikokoelmaa, puutarhaa ja peltoja. Koko ala on suuren haasteen edessä. Koko opetus on toteutettava uudelta pohjalta.
 


Koulun puutarha on käytössä vielä vuoden vaihteeseen, mutta opetus siirtyy jo elokuussa uuteen paikkaan. Melkoinen haaste siis edessä.Näkymä ikkunasta työpöytäni takaa. Tuossa ympäristössä on ollut hienoa työskennellä.


Viimeiset kaalit näillä näkymin JAOn pellolla.
Vielä liehuu JAO-lippu Auvilassa vähän aikaa.
Viime talvena aloin miettiä, voisiko vielä tehdä jotain erilaista. Olen 10 vuoden aikana tehnyt sesonkihommia koirien kanssa Lapissa. Joinain vuosina ollaan oltu pari viikkoa, joinain vuosina pari kuukautta. Ei kun mietteistä teoiksi. Täytin juuri 50v. ja nyt pakkaan työpaikan lisäksi myös kotona. Noin kuukauden päästä suuntaan koirineni Kittilään vuodeksi. Siellä ei ole kuitenkaan tarkoitus pyöritellä peukaloita, vaan vaihtaa roolia opettajasta opiskelijaksi. Tavoitteena suorittaa Levi-instituutissa matkailualan perustutkinto (safariopas) vuodessa.


 

Tässä blogissa siis kerron tulevasta vuodesta. Sen iloista ja suruista. Se toimikoon eräänlaisena nettipäiväkirjana. Se on suunnattu niille ystäville ja sukulaisille, jotka haluavat tietää, mitä minulle ja laumalleni kuuluu. Lähtöön on nyt noin kolme viikkoa. En odota vuoden olevan mitään ruusuilla tanssimista vaan haluan sen olevan ERILAINEN!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti