maanantai 28. joulukuuta 2015

Joulun aikaa... Lapin taikaa

21.12.2015

Kaamos ei tarkoita pimeyttä, vaan upeita värejä taivaanrannassa.

Aikaa jouluun siis enää pari päivää. Vaikka toivotin tänään ”Hyvää Joulua” bussilastilliselle brittiasiakkaita, en ole vielä löytänyt joulutunnetta. Töissä on pitänyt kiirettä ja illalla kämpille saavuttua on ihan rättiväsynyt olo. Omat koirat eivät ole paljoa juosseet, sillä olen hoitanut lähinnä pihaopastusta tarjoiluineen. Tarpeen vaatiessa olen ajanut myös talon koiria.


Ne mokomat BGB-lukot


Viime viikolla kävi pieni haaveri, kun olin laittamassa omia koiria talon liinoihin. He, jotka minut tuntevat, tietävät suhtautumiseni BGB-lukkoihin. En siis pidä niistä yhtään tai oikeastaan voin jopa sanoa inhoavani niitä. Omissa liinoissa niitä ei ole ollut enää pitkään aikaan. Noin 10 vuotta sitten selvitin sotkeutunutta asiakasvaljakkoa ja kyseisen mallin lukko tarttui kynteeni repäisten sen kokonaan irti. Tällä hetkellä vanhin koirani, Eero on myös kokenut BGB-lukon kenkkumaisuuden. Se sai lukon kankkuunsa ja jälki oli melko ikävää. Toisaalta sen sattuman takia se on ollut osa laumaani jo kohta 11 vuotta. Ostin sen nimittäin ensimmäisellä Lapin reissullani toipilaana kyseisen haaverin takia.

AUTS!!

Nyt yhden väliaikaisen virityksen ja kolmen BGB-lukon takia kädessäni on neljä tikkiä. Osasyyllisenä on omista koiristani Bobo, kukas muutenkaan. Se nykäisi liinoja voimakkaasti taaksepäin samalla kuin minulla oli liinat käsissäni. Yksi lukoista haukkasi kiinni kahden sormen väliseen nahkaan. Päivän töiden ja 26 ajokilometrin jälkeen ehdin paikattavaksi. Ei olisi ollut pahitteeksi kuulemma mennä vähän aikaisemmin. Haavan umpeutuminen ei ole edennyt ihan tavoitteen mukaisesti, sillä käsi on ollut edelleen kovassa käytössä. Pian pääsen kuitenkin tikeistä ja toivottavasti haava paranee kunnolla.

Kiirettä ja niitä hienoja hetkiä

Asiakkaita on riittänyt. Päivät ovat kiireisiä ja voimaa niihin on saanut tyytyväisistä asiakkaista. Parhaita palautteita ovat mm. asiakkaiden vilpitön kiitos, lapsen hulvaton kikatus reessä, ilosta kertovat kasvot. Välillä olen myös jäänyt miettimään elämää ja ympäristöä, jossa saamme elää. Lumi, joka painaa puiden oksia on ihan tavallista, mutta toisille se on kuva, joka on nähty tätä ennen vain televisiossa. Joinain hetkinä hymyilen hiljaa ajellessamme järven jäällä ja lumisen metsän läpi. Osa noista ihmisistä on säästänyt rahaa pitkään nähdäkseen tuon maiseman ja kokeakseen tuon tunteen, olen kuullut sen pienen hetken olleen koko matkan parhaimman ja olen nähnyt miten vanhempi pariskunta kävelee portista ulos käsi kädessä onnellisena.

Huomenna on edessä kauden kovin hetki, mutta siitä lisää huomenna.

22.12.2015 Se huominen sitten tuli ja meni… Se hetki ei sittenkään ollut niin kova. Itse asiassa se oli tämän kauden tähänastisista hetkistä hienoin. Asiakasryhmänä olivat englantilaisen hyväntekeväisyysjärjestön Northern Lights Children’s Charityn Lappiin tuomat 20 lasta. Näillä lapsilla on joku sairaus, jonka vuoksi heillä on elinaikaa enää rajoitetusti. Kun katseli ja kuunteli noita ilosta hihkuvia lapsia, omat huolet kutistuivat olemattomiin. Reessä naurettiin ja koiria kiiteltiin hyvästä työstä. Lumipallot lentelivät, pikkukoirat saivat rapsutuksia innokkailta lapsilta, joista jotkut kertoivat kotona olevista lemmikeistään. Kaikki lapset saivat pienen pehmoketun lahjaksi ja pyysin heitä antamaan ketulleen nimen. Kilpaa kertoivat nimiä, kun kävin kyselemässä. Siinä hetkessä ei ajateltu tulevaisuutta vaan otettiin ilo irti hetkestä. Sillä hetkellä, kun vilkutin ryhmälle hyvästit portilla, kyynel vierähti silmäkulmastani. Kaikkea hyvää noille lapsille, joiden ei ole tarkoitus nähdä aikuisuutta.
Iloisia ilmeitä

Joulu tuli ja meni

Tukka putkella juostiin joulun aika. Asiakkaita tuli ja meni. Punaisia poskia ja iloisia ilmeitä, Hyvän Joulun toivotuksia. Oma joulunvietto jäi jouluateriaan ja punaviiniin. Vapaapäiviä ei ole ollut kuin yksi koko sesongin aikana, mutta siitähän se sesonki tehty on.

Lisää asiaa taas kun ehdin istahtaa ajan kanssa koneelle…..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti