tiistai 16. helmikuuta 2016

Odotettuja vieraita

Sunnuntaina 7.2 sain odotettuja vieraita, kun vanhemmat tulivat poikkeamaan Leville. Edessä oli kaksi kokonaista päivää, jotka pystyttiin viettämään yhdessä.

Mutkikas lento


Odottelua, odottelua, odottelua
Reissu ei alkanut ihan käsikirjoituksen mukaan, kun Helsingin päässä lento viivästyi melkoisesti. Lähtöportti vaihtui 2 kertaa ja lennon lähtö siirtyi koko ajan myöhemmäksi. Kentällä vietetyn ajan lisäksi matkustajat olivat istuneet koneessa jo reilun tunnin, kun heitä kehotettiin poistumaan koneesta käsimatkatavaroiden kanssa. Heti perään tulikin ilmoitus, että kone lähtee. Tässä vaiheessa lento oli jo 4,5 tuntia myöhässä. Viiden tunnin ylityksestä olisi lentoyhtiö joutunut maksamaan lennon hinnan takaisin. Taisi tulla lähtökäsky ylemmältä taholta. Lopulta tavattiin Kittilän kentällä ja vein matkalaiset hotellille.  
Lumilinnaa ihmettelemään

Lainion lumikylä


Maanantaina lähdettiin katselemaan paikallisia nähtävyyksiä. Ensimmäisenä suunnattiin Lainion lumikylään, jossa käytiin ihmettelemässä komeaa lumilinnaa. Hyvä ettei eksytty käytäville. Olin kyllä itsekin yllättynyt linnan suuruudesta ja komeudesta. Edellisestä käynnistäni oli vuosia.
Kun ei vaan seinän nainen nyt aivastaisi
Jääsauna
baaritiskillä notkumassa

Tietoa porotaloudesta

Kellokas


Kun kerran Ylläksen suunnalla oltiin, jatkettiin perille asti. Pikaisen kyläkierroksen jälkeen kurvattiin Yllästunturin luontokeskus Kellokkaan pihalle. Näyttelyssä oli teemana meän kieli ja kulttuuri. Kahvikupposen ja näyttelyn jälkeen suunnattiin takaisin Leville.
Meän kieltä oppimassa

Ruokaa ja paikallista kulttuuria

Niiles-Jouni

Päivä oli hienoa päättää lappilaisten herkkujen parissa. Pöydässä oli loimulohen lisäksi poroa monessa muodossa. Saamen Kammin kattaukseen kuuluu myös isännän Niiles-Jouni Aikion joikuesitys. Oltiin sillä kertaa ainoat suomalaiset asiakkaat, minkä Niiles myös huomioi. Tuhdin ruuan jälkeen käveltiin hotellille, jossa turistiin vielä tovi.
Ruokaa odotellessa
Lohet loimuttumassa

Visiitti Könkäällä

Huskypuistossa

Seuraavana päivänä käytiin katsastamassa Levin kauppojen tarjontaa ja sitten suunnattiin kohti Köngästä. Levin Huskypuisto oli jo kiinni siltä päivältä, mutta käytiin pikaisesti kurkkaamassa. Eläimet oli juuri ruokittu ja suurin osa nukkui kopeissaan. Pitihän sitä käydä moikkaamassa myös minun koirat ja jakamassa jo perinteiset lakut niille.

Ounaskievari


Poroja käytiin ihmettelemässä Ounaskievarissa. Porotietoutta saatiin tuhti paketti. Kiitos Ounaskievarin väelle visiitistä. Porojen jälkeen porhallettiin takaisin Leville ja syömään. Loppupäivän annoin matkalaisille vapaata saunomisen ja vaikka kylpylän merkeissä.
Ounaskievarin poroja

Takaisin etelään


Seuraavana aamuna olin luvannut mennä auttelemaan töihin. Matkalaiset lensivät tällä kertaa ilman kommelluksia Helsinkiin. Loppumatkakin kotiin oli järjestynyt sujuvasti. Toivottavasti reissu oli mukava ja jotain uuttakin tuli nähtyä ja koettua.


TOSI KIVA KUN KÄVITTE!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti